TRANSMİSYON MİLLERİ

ANASAYFATRANSMİSYON MİLLERİ
METESAN METALURJİ: Demir, Çelik Toptan ve Perakende Satışı

Transmisyon mili, aynı zamanda transmisyon çeliği olarak da bilinir. Soğuk çekilmiş yuvarlak kesitli çelikler için kullanılan transmisyon milleri, düşük karbon değeri sayesinde kaynak işlemleri için kullanılmaktadır. Aynı zamanda, talaşlı imalatta da tercih edilen bir maddedir.

Oda sıcaklığında yapılan, kalıptan geçirme yordamı ile çeliklerde gerçekleştirilen şekillendirme işlemi sayesinde, soğuk çekme çeliği, transmisyon mili veya transmisyon çeliği denilen ürünler meydana gelmektedir. Soğuk çekme işlemi sayesinde, ısıl işleme gerek duyulmadan, malzemenin çekme ve akma dayanıklılığının artırılması en önemli hedeftir.

METESAN METALURJİ

METESAN METALURJİ

Demir, Çelik Toptan ve Perakende Satışı
Demir ve Çelik Arasındaki Ne Farklar Mevcuttur?

-Demir bir Elementtir, Çelik ise Demirin işlenmiş halidir.
-Demir daha esnektir kırılması daha zordur. Çelik ise esnek özelliği daha azdır çabuk kırılır.
-Demir Çelik’e göre daha fazla bulunan elementtir

Çeliklerin Sınıflandırılması Nedir?

Çeliklerin sınıflandırılması özellikle kullanım alanlarına göre büyük önem arz etmektedir. Kullanılan çelik hem üretilen ürünün kalitesini hem de maliyetini büyük oranda etkilemektedir. Çeliklerin sınıflandırılması farklı farklı başlıklar altında yapılabilir. Bu başlıkların en yaygın olanı kullanım alanlarına göre çeliklerdir.

Demir Çelik Sektöründe Kullanılan Hammadde Çeşitleri Nelerdir?

Sektörde ağırlıklı olarak demir cevheri, kok kömürü, hurda, pik, ferro alyaj ve sünger demir gibi hammaddeler kullanılmaktadır.

Hurda kullanılarak üretim yapan firmaların, ilk kurulum maliyetleri daha düşüktür. Ayrıca hurda kullanılarak gerçekleştirilen üretim yönteminde, diğer hammaddelerle gerçekleştirilen üretim yöntemlerine göre daha az enerji kullanılmaktadır. Bu nedenle üretim maliyeti daha düşüktür. Ayrıca hammadde olarak hurdanın kullanılması, diğer üretim yöntemlerine göre çevreyi daha az kirletir. Günümüzde firmalar; ilk kurulum, üretim ve çevresel faktörleri göz önüne aldığında, hurda ile üretim yapan demir çelik üretim tesisleri kurmayı tercih etmektedir.

Demir Çelik Sektöründe Kullanılan Üretim Yöntemleri Nelerdir?

18. yüzyılda meydana gelen Sanayi devriminden sonra demir çelik ürünleri, fabrikalarda yığın şekilde üretilmeye başlanmıştır. Bu tarihten günümüze kadar geliştirilen 3 temel yöntemle yığın demir çelik üretimi gerçekleştirilmektedir. Bunlar OHF (Open Hearth Furnance), BOF (Bazik Oksijen Fırınları) ve EAO (Elektrik Ark Ocağı) yöntemleridir.

Konuşmayı Başlat
WhatsApp Sipariş Hattı
Merhaba,
Sizlere nasıl yardımcı olabiliriz? Tüm demir, çelik ve cevheri ürünlerimiz/hizmetlerimiz hakkında bilgi edinebilirsiniz.