CNC PLAZMA KESİM
Üretim tesislerimizde tam otomatik sistemler kullanmaktayız. Aynı zamanda piyasadaki en kaliteli hizmetleri yüksek hızda vermekteyiz. Firmamızda büyük bir özen ile, plazma kesim hizmetlerini ve CNC plazma kesim, ajan CNC plazma kesim, plazma boru kesim gibi değer plazma kesim hizmetlerini vermekte, ayrıca CNC profil delme işaretleme, sac delme işaretleme gibi işlemleri de yapmaktayız.
METESAN METALURJİ
Demir, Çelik Toptan ve Perakende SatışıDemir ve Çelik Arasındaki Ne Farklar Mevcuttur?
-Demir bir Elementtir, Çelik ise Demirin işlenmiş halidir.
-Demir daha esnektir kırılması daha zordur. Çelik ise esnek özelliği daha azdır çabuk kırılır.
-Demir Çelik’e göre daha fazla bulunan elementtir
Çeliklerin Sınıflandırılması Nedir?
Çeliklerin sınıflandırılması özellikle kullanım alanlarına göre büyük önem arz etmektedir. Kullanılan çelik hem üretilen ürünün kalitesini hem de maliyetini büyük oranda etkilemektedir. Çeliklerin sınıflandırılması farklı farklı başlıklar altında yapılabilir. Bu başlıkların en yaygın olanı kullanım alanlarına göre çeliklerdir.
Demir Çelik Sektöründe Kullanılan Hammadde Çeşitleri Nelerdir?
Sektörde ağırlıklı olarak demir cevheri, kok kömürü, hurda, pik, ferro alyaj ve sünger demir gibi hammaddeler kullanılmaktadır.
Hurda kullanılarak üretim yapan firmaların, ilk kurulum maliyetleri daha düşüktür. Ayrıca hurda kullanılarak gerçekleştirilen üretim yönteminde, diğer hammaddelerle gerçekleştirilen üretim yöntemlerine göre daha az enerji kullanılmaktadır. Bu nedenle üretim maliyeti daha düşüktür. Ayrıca hammadde olarak hurdanın kullanılması, diğer üretim yöntemlerine göre çevreyi daha az kirletir. Günümüzde firmalar; ilk kurulum, üretim ve çevresel faktörleri göz önüne aldığında, hurda ile üretim yapan demir çelik üretim tesisleri kurmayı tercih etmektedir.
Demir Çelik Sektöründe Kullanılan Üretim Yöntemleri Nelerdir?
18. yüzyılda meydana gelen Sanayi devriminden sonra demir çelik ürünleri, fabrikalarda yığın şekilde üretilmeye başlanmıştır. Bu tarihten günümüze kadar geliştirilen 3 temel yöntemle yığın demir çelik üretimi gerçekleştirilmektedir. Bunlar OHF (Open Hearth Furnance), BOF (Bazik Oksijen Fırınları) ve EAO (Elektrik Ark Ocağı) yöntemleridir.