SICAK ŞEKİLLENDİRME

ANASAYFASICAK ŞEKİLLENDİRME
METESAN METALURJİ: Demir, Çelik Toptan ve Perakende Satışı

Metesan Metalurji, sıcak metal şekillendirme de, yüksek rijitliğe sahip parçaların üretimini mümkün kılar iken ve aynı zamanda bu işlem için kullanılan saçın kalınlık ve ağırlığının azaltılmasını sağlayan inovatif bir işlemdir. Böylece bu işlem, otomotiv sektöründe güvenlikle ilgili parçaların rijitliğini artırırken aynı zamanda araçlara ait ağırlığın azaltılmasında önemli rol oynar.
Yüksek mukavemetli parçaların soğuk şekillendirme işleminin aksine, sıcak şekillendirmede parçaların sertleştirilmesi ve ardından soğutulması işlemin bir parçasıdır. Bu sayade başlangıçta dayanımı 500-800MPa arası olan çelikler ısıtma, şekil verme ve soğutma işlemleri sonrasında 1300-1700MPa arası dayanıma ulaşabilmektedirler.
Sıcak şekillendirme işlemi sırasında, malzemeler yüksek ve çok yüksek dayanımlı çeliklere göre daha fazla rijitlik kazanmaktadırlar. Böylece iyi şekil verilebilme karakteristiğine sahip çelik, işlem sonunda yüksek rijitlik özelliğine de sahip olabilmektedir.
METESAN METALURJİ

METESAN METALURJİ

Demir, Çelik Toptan ve Perakende Satışı
Demir ve Çelik Arasındaki Ne Farklar Mevcuttur?

-Demir bir Elementtir, Çelik ise Demirin işlenmiş halidir.
-Demir daha esnektir kırılması daha zordur. Çelik ise esnek özelliği daha azdır çabuk kırılır.
-Demir Çelik’e göre daha fazla bulunan elementtir

Çeliklerin Sınıflandırılması Nedir?

Çeliklerin sınıflandırılması özellikle kullanım alanlarına göre büyük önem arz etmektedir. Kullanılan çelik hem üretilen ürünün kalitesini hem de maliyetini büyük oranda etkilemektedir. Çeliklerin sınıflandırılması farklı farklı başlıklar altında yapılabilir. Bu başlıkların en yaygın olanı kullanım alanlarına göre çeliklerdir.

Demir Çelik Sektöründe Kullanılan Hammadde Çeşitleri Nelerdir?

Sektörde ağırlıklı olarak demir cevheri, kok kömürü, hurda, pik, ferro alyaj ve sünger demir gibi hammaddeler kullanılmaktadır.

Hurda kullanılarak üretim yapan firmaların, ilk kurulum maliyetleri daha düşüktür. Ayrıca hurda kullanılarak gerçekleştirilen üretim yönteminde, diğer hammaddelerle gerçekleştirilen üretim yöntemlerine göre daha az enerji kullanılmaktadır. Bu nedenle üretim maliyeti daha düşüktür. Ayrıca hammadde olarak hurdanın kullanılması, diğer üretim yöntemlerine göre çevreyi daha az kirletir. Günümüzde firmalar; ilk kurulum, üretim ve çevresel faktörleri göz önüne aldığında, hurda ile üretim yapan demir çelik üretim tesisleri kurmayı tercih etmektedir.

Demir Çelik Sektöründe Kullanılan Üretim Yöntemleri Nelerdir?

18. yüzyılda meydana gelen Sanayi devriminden sonra demir çelik ürünleri, fabrikalarda yığın şekilde üretilmeye başlanmıştır. Bu tarihten günümüze kadar geliştirilen 3 temel yöntemle yığın demir çelik üretimi gerçekleştirilmektedir. Bunlar OHF (Open Hearth Furnance), BOF (Bazik Oksijen Fırınları) ve EAO (Elektrik Ark Ocağı) yöntemleridir.

Konuşmayı Başlat
WhatsApp Sipariş Hattı
Merhaba,
Sizlere nasıl yardımcı olabiliriz? Tüm demir, çelik ve cevheri ürünlerimiz/hizmetlerimiz hakkında bilgi edinebilirsiniz.